Merkregistratie en bescherming

Een merk heeft een grote commerciële waarde voor jouw onderneming. Met een onderscheidend merk kan je een goede reputatie opbouwen en ben je herkenbaar voor jouw klanten. Die waarde en herkenbaarheid wil je beschermen.

Merkonderzoek

Voordat je een merk gaat gebruiken is het van groot belang om na te gaan of dit merk nog beschikbaar is. Een snel onderzoek geeft uitsluitsel over de risico’s. Hiermee voorkom je dat je in een later stadium alsnog voor een ander merk moet kiezen wegens een conflict met een andere onderneming met een overeenstemmend merk. 

Merkregistratie

Indien het merk beschikbaar is, dien je het te registreren in de landen waar je het merk gaat gebruiken. Novagraaf adviseert je over de beste strategie. Je kunt op basis van een merkregistratie optreden tegen het jonger gebruik van overeenstemmende merken door anderen.

Merkbescherming

Met een merkregistratie kan je als merkhouder optreden tegen inbreuk op jouw merk. Wij begeleiden je bij het nemen van de benodigde actie.

Begin met een goede basis voor jouw onderneming door jouw merk en daarmee de waarde van jouw onderneming op de juiste wijze te beschermen!

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen op het gebied van merknaam registratie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. 

Een nieuw merk registreren?

Wat is juridisch gezien een merk precies en hoe verkrijgt u een exclusief merkrecht? Aan welke vereisten moet voldaan worden om in aanmerking te komen voor merkrechtelijke bescherming? Ons team staat voor u klaar en zorgt voor de meest optimale merkbescherming. Persoonlijk contact met u en betrokkenheid bij nieuwe ontwikkelingen staan daarin centraal.

Neem contact op

Lees meer over onze diensten

Merkonderzoek

Merkonderzoek: is jouw merk beschikbaar en vrij om te gebruiken? Met een merkonderzoek krijg je snel en eenvoudig antwoord op de vraag of je jouw merken ongestoord kunt gebruiken.

Merkonderzoek

Recente nieuwsberichten

Pour plus d'informations ou de conseils contactez-nous