[Blog] Namaakgoederen in de Europese Unie in 2022

By Matthieu Boulard,

Het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) en het directoraat-generaal Belastingen en Douane-unie (DG TAXUD) hebben hun jaarverslag over inbeslagnames van namaakgoederen in de Europese Unie in 2022 gepubliceerd.  

Uit het verslag blijkt dat er in 2022, 86 miljoen namaakgoederen, met een geschatte waarde van meer dan 2 miljard euro, in beslag zijn genomen, zowel binnen de Europese Unie als aan een van haar buitengrenzen.   

Meer dan de helft van het totale aantal namaakgoederen werd in beslag werd genomen door Italië, met een waarde van ongeveer 660 miljoen euro, dus 33% van de bovengenoemde 2 miljard euro.  

Hoewel het aantal in beslag genomen producten in de Europese Unie is gedaald (-1,6%) ten opzichte van 2021, is de geschatte waarde gestegen (+3%).   

Daarnaast wordt in het rapport onderscheid gemaakt tussen producten die vooral bijdragen aan de toename van het aantal namaakproducten (games, verpakkingsmateriaal, speelgoed, sigaretten, opgenomen cd's en dvd's), en producten die vooral de totale geschatte waarde verhogen (horloges, kleding, tassen, portemonnees, sieraden en games).  

Ook moet worden opgemerkt dat China het belangrijkste land van herkomst blijft voor de meeste namaakproducten die de Europese Unie binnenkomen, gevolgd door Turkije en Hongkong. 

Namaakgoederen spelen vandaag de dag een aanzienlijke rol op de markt, waardoor merkbescherming cruciaal is voor bedrijven wereldwijd. Het waarborgen van de integriteit van uw merk is essentieel om de reputatie en kwaliteit van uw producten te handhaven. Wilt u meer weten over effectieve merkbeschermingsstrategieën en hoe uw bedrijf zich kan wapenen tegen inbreuk? Spreek met uw Novagraaf consultant of neem hieronder contact met ons op. Abonneer op onze nieuwsbrief om de op hoogte te blijven van recente ontwikkelingen.   

 

Latest news

欲知详情,请联系我们