[Blog] Samenwerking tussen de merkenbureaus van de Europese Unie en Oekraïne

By Marion Mercadier,

Het EUIPO (Europees Merkenbureau) en het Oekraïense Merkenbureau hebben in juli een overeenkomst getekend met als doel de samenwerking tussen de Europese Unie en Oekraïne op vlak van intellectuele eigendom te versterken.

Het EUIPO heeft verklaard dat dit een "win-win samenwerking" is, die onder meer inhoudt dat de nodige middelen ter beschikking worden gesteld aan de onderzoekers van het Oekraïense bureau. Verder wordt er gewerkt aan de harmonisatie van de praktijken voor het registreren en onderzoeken van merken en modellen, er worden opleidingen voor het personeel georganiseerd en informatie over studies over intellectuele eigendom, de handhaving van rechten en fraudebestrijding uitgewisseld.

Deze samenwerking kan ook leiden tot nieuwe gezamenlijke projecten, waaronder de integratie van de gegevens van Oekraïense merken en modellen in de databanken van het EUIPO (TMview, Tmclass, DesignView en Designclass).

Tot slot is er goed nieuws voor Oekraïense kleine en middelgrote ondernemingen: zij kunnen profiteren van het KMO/MKB-fonds en kunnen financiering krijgen om hun intellectuele eigendom te beschermen.

Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen, spreek met uw Novagraaf consultant of neem hieronder contact met ons op.

Latest news

For more information, please contact us