Domeinnaam registratie

Als u commercieel actief bent, is het registeren van een domeinnaam noodzakelijk. Enerzijds heeft u een domeinnaam nodig als u een website wilt maken of uw eigen e-mailadressen wilt gaan gebruiken. Anderzijds wilt u een unieke omgeving creëren zodat u op internet eenvoudig kunt worden gevonden.

Internet als distributiekanaal

Net als uw merken of uw patenten behoort een domeinnaam tot het brede gebied van Intellectueel Eigendom. Met de registratie van een domeinnaam verkrijgt u uw eigen unieke plaats op internet. Het internet is allang niet meer het visitekaartje alleen. Internetgebruik neemt al jaren sterk toe en daardoor is internet steeds meer ook een distributiekanaal voor uw producten en/of diensten.

Uw domeinnaam is geld waard

Het registeren van uw domeinnaam is dus belangrijk. Een domeinnaam is uniek, er bestaat er slechts één van. Het vertegenwoordigt waarde voor uw organisatie en daarom is het belangrijk goed na te denken over een passende naam. Vervolgens is het raadzaam eerst te onderzoeken of de door u gewenste domeinnaam al bestaat. Bestaat de domeinnaam nog niet, dan kunt u deze vastleggen en registreren. Het kan natuurlijk zo zijn dat een domeinnaam reeds is vastgelegd. Voor u betekent dit niet per definitie dat u die domeinnaam niet kunt verkrijgen. Als blijkt dat de domeinnaam ter kwader trouw is geregistreerd, dan bestaan er in de praktijk verschillende mogelijkheden om de domeinnaam toch te verkrijgen.

Meer weten over de registratie van een domeinnaam?

Wilt u weten hoe u een domeinnaam kunt registeren of wilt u weten wat u kunt doen tegen iemand die ‘uw’ domeinnaam heeft geclaimd, neem dan eens contact op Novagraaf. Wij helpen u niet alleen bij de registratie van uw domeinnaam, maar ook bij het onderzoeken of uw domeinnaam nog beschikbaar is. Samen met u stellen wij uw digitale positie in de markt veilig.

For more information, please contact us