Sheffield Wednesday niet blij met actie fan

De Engelse voetbalclub Sheffield Wednesday, uitkomend in de Championship (vergelijkbaar met onze Eerste Divisie dan wel de Keuken Kampioen Divisie) is een doorhalingsactie gestart tegen een fan die WAWAW als merk heeft vastgelegd. WAWAW is de afkorting van ‘We're All Wednesday, Aren't We’ en wordt door fans van de voetbalclub gebruikt als hashtag op Twitter en op andere social media. Theo Visser licht de kwestie toe.

Paul Jennings uit Nottingham, houder van een vaste tribuneplaats bij Sheffield Wednesday, deponeerde in maart 2018 WAWAW als merk bij het Engelse merkenbureau voor onder meer stickers, kleding en tabaksproducten.

Sheffield Wednesday is zeer teleurgesteld in Jennings’ aanvraag en heeft een doorhalingsactie bij het Engelse merkenbureau ingesteld. De supportersclub van Sheffield Wednesday steunt de club hierbij. Sheffield Wednesday hoopt dat haar actie succesvol is en dat het merkenbureau de registratie van Jennings zal doorhalen.

Registratie te kwader trouw?

Het recht op een merk ontstaat door de registratie daarvan. De datum van depot bepaalt de rangorde in het merkenregister. In beginsel is degene die het eerste depot van het merk verricht, rechthebbende op dat merk. Echter indien het depot te kwader trouw werd verricht, kan door belanghebbenden actie worden ondernomen tegen de registratie.

De advocate van Jennings meent dat haar cliënt niets fout heeft gedaan. De aanvraag is volgens de regels ingediend. Of het gedrag van Jennings kan worden aangemerkt als kwader trouw, zal in de procedure moeten blijken.

Op zich is WAWAW een fantasieterm die wel als merk zou kunnen fungeren. Het is dan ook interessant om te zien hoe het Engelse merkenbureau deze kwestie oplost. Los daarvan is het van belang om een merk in een zo vroeg mogelijk stadium te deponeren. Novagraaf is u hier graag bij van dienst.

Insights liés

Articles

Évolution récentes autour de l’enveloppe Soleau

Cet article aborde l'évolution de l'enveloppe Soleau, un moyen de certifier la date de possession d'une invention. Depuis avril 2024, les dépôts papier ne sont plus acceptés, seuls les dépôts en ligne sont autorisés via le site de l'INPI. Nous précisons ici les modalités de dépôt, de conservation et de restitution de l'enveloppe, soulignant son rôle de preuve de possession antérieure, mais pas de propriété intellectuelle.

Par Adrien Metivet,
Évolution récentes autour de l’enveloppe Soleau
Blog Nova IP Hour

[Blog] Bilan de la procédure d’opposition à un brevet devant l’INPI

La mise en place de la loi PACTE il y a quatre ans a instauré une nouvelle procédure d'opposition des brevets devant l'INPI, marquant ainsi une évolution significative dans le paysage de la propriété industrielle en France. Récemment, l'INPI a publié un bilan détaillant les premières années de cette procédure, fournissant ainsi un aperçu des tendances et des résultats obtenus depuis son entrée en vigueur. Lire la suite

Par Rose-Marie Ehanno,
[Blog] Bilan de la procédure d’opposition à un brevet devant l’INPI
Blog Nova IP Hour

[Blog] Rétrospective sur l’impact de la pandémie du COVID-19 pour les contrefacteurs

L’Organisation de coopération et de développement économiques (OCDE) et l’Office de l'Union européenne pour la propriété intellectuelle (EUIPO) ont réalisé une étude conjointe sur le « Commerce illicite de contrefaçons dans le contexte de la COVID-19 ». Cette étude met notamment en lumière les facteurs qui ont favorisé la diffusion de produits contrefaisants. Lire la suite

Par Matthieu Boulard,
[Blog] Rétrospective sur l’impact de la pandémie du COVID-19 pour les contrefacteurs

Pour plus d'informations ou de conseils contactez-nous